Rallyresult blev grundlagt i 1999 i et samarbejde mellem Jens Gotthardsen, Rudy Andersen, Carsten Gotfredsen og Per Nielsen, men det hele startede egentlig nogle år før.
HP Gotfredsen (GDS Auto) havde udviklet sit eget beregningsprogram, som han brugte til beregning af så godt som alle rallyløb på Sjælland. Det var både det man dengang kaldte Manøvre og Specialprøver og deciderede Rally.
Andre havde også lavet deres egne programmer til beregning, så i slutningen af '90erne var der vel 4-5 forskellige måder at beregne rallyløb i Danmark.
Resultatberegningen var hæmmet af at man ikke kunne begynde på beregningen før deltagerne kom i mål og afleverede deres kontrolkort. Dette medførte, at man kunne vente mange timer før et foreløbigt resultat blev offentliggjort. Omkring 1996 mente HP at resultatberegningen skulle gøres hurtigere, og besluttede at tiderne skulle formidles til beregningen hurtigere. Den første løsning blev, at et hold på 4 mand med hver deres mobiltelefon blev sendt ud til Stop på prøverne, for at kigge tidtagerne over skulderen og ringe tiderne ind til Rallycentrum, hvor Per sad og tastede alle tiderne. Året efter financierede HP de første kontrolbøger med gennemslag, som vi kender dem i dag, og så var det ikke lige så forstyrrende for T-holdene at have indberetterne "rendende". Dette fungerede så godt, at vi blev bedt om at beregne flere DM Rally'er, også på Fyn og i Jylland
Da HP blev syg i 1999, blev et samarbejde mellem Rudy Andersen, Carsten Gotfredsen og Per Nielsen etableret, og kort efter blev Jens Gotthardsen involveret. Efter kort tid blev de første skridt til det Rallyresult vi kender i dag taget, og det program vi har brugt indtil 2019 blev udviklet af Jens Gotthardsen. Det nye program, som Jens udviklede var bygget op på den måde, at indberetterne blev udstyret med en bærbar pc og et modem, og kunne så indtaste tiderne direkte ude på prøverne. Derved kunne man se tiderne, oftest mindre end et minut efter at deltageren var kommet i mål, på prøven.
I denne periode var tidtagning og beregning opdelt. "Urfolket" med Torben Jensen og Jan Hansen i spidsen stod for tidtagningen fra omkring 1989 og Rallyresult stod for beregningen fra 2000.
DASUs fotoceller og printure, som "Urfolket" brugte var efterhånden gammelt og udtjent, og i 2004-2005 blev det besluttet at der skulle investeres i nyt udstyr. TAG Heuer fotoceller og ure blev indkøbt, og i samme åndedrag blev tidtagning og beregning slået sammen.
Første DM løb, hvor udstyret og samarbejdet skulle testes var Rally Larvik i Norge i 2005. Det havde sine udfordringer, at man skulle op til Norge, men med positiv indstilling og kampånd gik det hele godt.
Efter løbet i Larvik kørte det på skinner, og Jens Gotthardsen udviklede hele tiden på programmet, så der kom flere og flere funktioner til. Dette fantastiske arbejde fortsatte Jens med indtil 2011. Herefter hjalp Jens til hvis der opstod problemer med programmet, men der blev ikke videreudviklet på det. Vi skylder Jens Gotthardsen en stor tak for det kæmpe arbejde han har udført for Rallyresult og DASU - vel at mærke uden at få en krone for det.
Fra 2011 og frem til 2018 brugte vi så programmet som det var, med de små finurligheder, vi efterhånden lærte at tackle.
I 2017 kom de første tanker om et nyt program på bordet, og vi fik kontakt med en udvikler, som mente at han sagtens kunne lave et program til os, som kunne det samme som det gamle, og mere til. Efter at have brugt en del tid på opgavebeskrivelsen sprang han fra, og vi kunne så starte forfra.
Det blev så besluttet, at vi skulle finde noget som allerede blev brugt, og efter et besøg i Belgien faldt valget så på det program vi begynder at bruge fra sæsonstart 2019. Det er fransk/schweiziske VOLA, som har udviklet det. De er meget lydhøre for ønsker til forbedringer, så mon ikke det ender med at blive en helt fin løsning?
Allerede nu vil det nye system minimere skrive/læse/indtastnings fejlmuligheder 5 steder på hver hastighedsprøve.
Vi glæder os til at levere tiderne til jer